26 Nisan Fikri Mülkiyet Günü

26 Nisan Fikri Mülkiyet Günü

TÜRKPATENT, 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nde ülkemiz gençliğinin buluş yapma ve yaratıcılık potansiyeline dikkat çekmek, gençlerimizin fikri mülkiyet konusundaki farkındalığını artırmak amacıyla Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle lise öğrencilerinin buluş ve tasarımlarının tanıtılacağı bir sergi düzenliyor.

26.04.2023 225

Dünya Fikri Mülkiyet Teşkilatı’nın ( WIPO ) kurulduğu anlaşmanın yürürlüğe girdiği gün olan 26 Nisan, her yıl değişik bir tema başlığı ile tüm üye ülkelerde fikri mülkiyet konusuna dikkat çekilmesi, toplumsal farkındalığın artırılması ve düzenlenen etkinliklerle fikri mülkiyetin kamuoyu gündemine taşınması amacıyla Dünya Fikri Mülkiyet Günü olarak kutlanıyor.

2022 yılı 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü'nün teması, sürdürülebilir bir geleceğe geçiş için yeni ve daha iyi çözümler bulunması konusunda gençlerin büyük bir potansiyele sahip olduğu inancı ile “IP ve Gençlik: Daha İyi Bir Gelecek İçin İnovasyon” olarak belirlendi.

Türk Patent ve Marka Kurumu, 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Günü’nde ülkemiz gençliğinin buluş yapma ve yaratıcılık potansiyeline dikkat çekmek, gençlerimizin fikri mülkiyet konusundaki farkındalığını artırmak amacıyla, Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle lise öğrencilerinin buluş ve tasarımlarının tanıtılacağı bir sergi düzenliyor.

Gelecek nesillerin yenilikçiliğe, girişimciliğe, yaratıcı düşünceye yönlendirilmesi; yarınlarımızın güvence altına alınması ve sürdürülebilir bir gelecek inşa edilebilmesi açısından büyük önem taşıyor.