Şehit Sercan Yazar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Vizyon: VİZYONUMUZ (NE OLMAK İSTİYORUZ) Okulumuz; teknolojiyi kullanan, çağdaş eğitim veren, mesleki teknik eğitimde hep önde olan, bölgemizin kalifiye ve ara eleman ihtiyacına cevap verebilecek düzeyde elemanların yetiştiği aynı zamanda yükseköğretim kurumlarına yönlendirilip oradan da kaliteli elemanların yetiştiği bir eğitim kurumu olmayı hedeflemektedir.

Misyon: MİSYONUMUZ (NEDEN VARIZ) Türk Milli Eğitiminin Temel Amaçları ve ilkeleri doğrultusunda yetişen; çağdaş düşünebilen, sorgulayabilen, Atatürk ilke ve inkılâplarını bilen, üreten, araştıran, mesleki teknik eğitim alanında ülkenin istediği normlarda disiplinli, sanatsever, sportmen ve insanlığa hizmet eden bireyler yetiştirmektir.

Başarılar: Okulumuz "BEYAZ BAYRAK" almaya hak kazanmıştır. Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği İl Sağlık Müdürülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürülüğü denetim elemanlarınca yapılan denetimlerde Yalova Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunduğundan "BEYAZ BAYRAK" almaya hak kazanmıştır. Okulumuz, Yalova Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonucunda "SOSYAL OKUL" ödülünü almıştır.

Saatler:
Isınma: Kalorifer (Doğalgaz)